Istanbul | Cultuur en Constantinopel

Istanbul is door haar ligging het grenspunt tussen Europa en Azië, waarmee het de plek is waar het "Oosten" en "Westen" elkaar ontmoeten. Het is een stad met een rijke historie, een smeltkroes van verschillende beschavingen. Van karakteristieke, antieke panden die dienstdoen als cultuurcentrum tot een tour-met-helm door het archeologiemuseum in aanbouw. Van muziek en theater tot literatuur en film… Ook voor wie even bij wil komen van zoveel cultuur zijn er opties genoeg: winkelen, uit eten, dansen of ontspannen in de hamam. In Istanbul is het allemaal mogelijk!

Uitgebreide informatie:

Dag 1

Ochtend
In de ochtend vliegt u comfortabel van Amsterdam naar de luchthaven van Istanbul. Bij aankomst staat uw hostess al op u te wachten. Met de voor u gereserveerde touringcar rijdt u vervolgens naar uw vier sterren hotel, zodat u zich even kunt opfrissen op uw kamer.

In de middag bezoekt u twee belangrijke monumenten van deze prachtige stad. U begint bij de Aya Sophia. Aya Sophia betekent kerk van de Heilige Wijsheid. De Moslims hebben er echter na verloop van tijd vier minaretten op gezet. Om dit gebouw werd jarenlang gevochten, totdat de staat het beu was en ingreep. Sindsdien is het gebouw geen kerk of moskee meer, maar een museum.
Tegenover de Aya Sophia staat de Blauwe Moskee, het combineren van een bezoek aan beide gebouwen is dus zeker een aanrader. In Turkije staat de Moskee beter bekend als de Groene Moskee. De naam Blauwe Moskee is namelijk ontstaan door de blauwe tegeltjes die vroeger aan de binnenkant van de moskee zaten. Er is echter een brand ontstaan en hierna is het blauw vervangen door groen. De koepel heeft in totaal een doorsnede van 33 meter en de moskee heeft in totaal zes minaretten. Het aantal minaretten geeft de rijkdom van de financierder aan. De moskee is tegenwoordig nog steeds in gebruik en is tijdens het gebed (5 maal per dag) dus niet te bezoeken. De Blauwe Moskee is een van de mooiste moskeeën van Istanbul en het zicht erop vanaf het park is adembenemend.

Avond
Vanavond hebben wij een tafel voor u gereserveerd bij Çiya Sofrasi. De Turks-Koerdische chef reist door het hele land op zoek naar nieuwe, spannende gerechten. Gevulde artisjok in groene pruimensaus, of lamsstoof met yoghurt en pistachenoten… Het menu verandert iedere week en is afhankelijk van het seizoen.

Op het einde van de avond wandelt u terug naar het hotel voor een welverdiende nachtrust in Istanbul.

Dag 2

Ochtend
De ochtend begint natuurlijk met een goed ontbijt. Na het ontbijt staat de gids voor u klaar om verschillende monumenten te gaan bekijken. Er lopen twee bruggen over de Bosporus; de Bogaziçi-brug en de Fatih Sultan Mehmed-brug, ook wel de eerste en de tweede Bosporusbrug genoemd. Deze moderne bruggen verbinden het noord-oostelijke Europese en het Aziatische gedeelte. Ook de Galatabrug over de Gouden Hoorn is bijzonder om te zien. De brug is in totaal 466 meter lang en 80 meter breed. Op de brug zijn veel straatartiesten en straatverkopers te vinden. De brug ligt over de Gouden Hoorn, een zijtak van de Bosporus. Wat leuk is om te zien is dat er dagelijks honderden vissers op de brug staan, een waar spektakel om te zien!
De Bogaziçi-brug, ook wel de eerste Bosporusbrug, is een hangbrug over de Bosporus en is een bezienswaardigheid op zich. Ongeveer 200.000 mensen rijden er dagelijks over deze brug. De brug is een modern bouwwerk wat een mooi contrast vormt met de traditionele bouwwerken in de stad.

Middag
Vervolgens rijden we door naar De Gouden Hoorn, in het Turks Haliç genoemd. De Gouden Hoorn splitst het Europese gedeelte van Istanbul in twee delen. De Gouden Hoorn wordt compleet door de stad ingesloten. U eindigt voor de lunch bij Restaurant Develi, gelegen aan de oevers. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de rivier en u geniet van de overheerlijk Anatolische kebab die het restaurant serveert.

Na de lunch voert de ferry u naar de prinseneilanden. Een eilandengroep in de Zee van Marmara. Deze liggen op zo’n twintig kilometer van Istanbul. In totaal zijn er negen eilanden, waarvan er vier bezocht kunnen worden. Ooit waren het verbanningsoorden voor prinsen van het Byzamtijnse Rijk (het Oost-Romeinse Rijk). Tegenwoordig het onderkomen van rijke inwoners van Istanbul. Met de ferry gaat u naar Buyuka, het grootste prinseneiland. Vanuit de ferryboot heeft u een prachtig uitzicht over de stad en ziet u de beroemde minaretten boven de stad uitsteken.
Bij aankomst gaat u met de koets en per ezel verder, boven aan de heuvel bezoekt u de Aya Yorgi, een beroemde kerk. U heeft vervolgens tijd voor uzelf om door het prachtige dorp heen te lopen of wat de drinken aan de boulevard.
Tegen het einde van de middag gaat u weer terug naar het vastenland.

Avond
Vanavond dineert u bij Asitane. Proef de echte Ottomaanse keuken en geniet van de gerechten die hier geserveerd worden. Deze zijn oorspronkelijk bedoeld voor Sultan Suleiman en de recepten komen uit de archieven van het paleis. Het menu verandert ieder seizoen en gaat dus nooit vervelen. Voordat we aan tafel gaan, bekijken we de Chorakerk, die vlakbij het restaurant ligt.


Dag 3

Ochtend
Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaat u zich klaarmaken voor vertrek. Eerst heeft u nog wat tijd voor uzelf om deze prachtige stad te verkennen. U kunt wat inkopen doen op de lokale markt of genieten op een terrasje van de prachtige uitzichten en het levendige Turkse straatleven. Kortom genoeg te beleven.

Vervolgens staat de luxe touringcar voor u gereed om u naar de luchthaven te brengen waar uw rechtstreekse vlucht terug naar Nederland vertrekt.

Einde van een heerlijk weekend!

 

Offerte op maat

Natuurlijk is het ook mogelijk om aan de hand van uw eigen ideeën of specifieke wensen een prachtig programma op maat voor u te maken. Tijdens een brainstorm met één van onze enthousiaste medewerkers bespreken wij graag de mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons op!

Details

Prijzen vanaf: € 543,00 p.p. (excl. BTW)
Bij deelname vanaf 20 pers. € 543,00 p.p. excl. BTW
Bij deelname van 10 t/m 19 pers. € 628,00 p.p. excl. BTW

 

Inclusief:
• Reisbegeleiding
• Hotelovernachtingen 4 sterren hotel 
• Transfers
• Tours en activiteiten genoemd in dit programma
• Vermelde lunches en diners 

 

 Exclusief:
• Vlucht*
• Eventueel genoemde presentjes 

* Indien gewenst kunnen wij ook de vlucht voor u opnemen in het arrangement 

BTW informatie

Duur: 3 dagen Kenmerken
Offerte aanvragen

Gerelateerde incentives

Istanbul - Eurasia Vanaf € 901,00 p.p. excl. BTW Istanbul - Formula 1! Vanaf € 950,00 p.p. excl. BTW Istanbul | Turkse Mol Vanaf € 545,00 p.p. excl. BTW