Berlijn | Vervlogen Tijden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn grotendeels vernield door bombardementen. In de daaropvolgende jaren is er gelukkig (zeer) veel gerenoveerd. Berlijn is meer dan; 'de stad waar Oost en West van elkaar gescheiden werden'. De jarenlange tweedeling tussen het communistische Oosten en het welvarende Westen heeft echter wel haar sporen nagelaten in zowel de architectuur als de cultuur. Tijdens deze trip maakt u kennis met het Berlijn van vroeger en haar prachtige monumenten.

Uitgebreide informatie:

Dag 1

Ochtend
U verzamelt op het station voor de treinrit naar Berlijn. Met InterCity Berlijn rijdt u vanaf Schiphol rechtstreeks naar het centrum van Berlijn. In ongeveer zes uur bent u midden in deze prachtige Duitse hoofdstad! Op het station in Berlijn staat de bus al klaar om u naar uw verblijfplaats te brengen, waar u zich in kunt checken.

Middag
U start gelijk met een typisch Oostberlijnse activiteit! Wat past daar nou beter bij dan een tour in een echte trabant? Tijdens deze unieke tour worden de deelnemers in groepjes verdeeld. De tour wordt verzorgd door een Engelssprekende gids en deze zal vanuit de voorste Trabi alle bezienswaardigheden via de radio-installatie beschrijven. Tijdens de Trabi Safari zorgen wij voor een klein lunchpakketje met sandwiches, een zoute snack, chocola en iets te drinken.

Aan het eind van de middag gaat u richting uw hotel waar u zich kunt opfrissen voor het avondprogramma.

Avond
Vanavond dineert u bij Schlögls Altberliner Gaststube. Wanneer u op zoek bent naar een authentiek restaurant, dan is de Gaststube precies wat u zoekt. Op het menu staan typisch Berlijnse gerechten zoals 'Berliner Knack' of 'Berliner Sülze'. In de gezellige 'Biergarten' kunt u genieten van een lekker Duits biertje!

Dag 2

Ochtend
De dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna bent u klaar voor het programma van vandaag!
 
De gids vertelt u alles over de geschiedenis van het scheiden van Duitsland in twee delen. Tijdens deze tocht bezoekt u bekende gebouwen die overgebleven zijn uit het oude Oost Berlijn.
Bijvoorbeeld de Brandenburger Tor; één van de belangrijkste gebouwen in Berlijn. Dit gebouw staat aan het eind van Unter den Linden, een van de mooiste straten van Berlijn, en vormde een deel van de Berlijnse muur.
U gaat verder naar de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en u bezoekt het Alexanderplatz. Alexanderplatz was vroeger het belangrijkste plein van Oost-Berlijn. We sluiten de ochtend af met een bezoek aan de Reichstag. In dit enorme gebouw kwam het Duitse parlement samen. Heden ten dage is de Reichstag een symbool voor het moderne Berlijn.

Middag
Vanmiddag luncht u bij Wijnhuis Huth. Dit restaurant bevindt zich aan de Potsdamer Platz en is een van de weinige gebouwen dat de oorlog overleefd heeft. De keuken is gespecialiseerd in traditionele gerechten.

Na de lunch staan de fietsen weer voor u klaar om uw kennismaking met deze prachtige stad te vervolgen.
U fietst naar het museum Haus am Checkpoint Charlie, hier krijgt u een uitgebreide rondleiding en beleeft u de scheiding tussen Oost en West tijdens de Koude Oorlog. Hier worden de bezoekers herinnerd aan de impact van de Muur op de inwoners.
Vervolgens fietst u verder naar de Kurfürstendamm met het stijlvolle warenhuis KaDeWe en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.
Onderweg stoppen we natuurlijk voor een ontspannend terrasje aan de Hackesche Höfe. Deze hofjes worden omringd door, in jugendstil opgetrokken, gebouwen waarin talrijke winkels en eetcafeetjes gehuisvest zijn.
We sluiten de middag af met een bezoek aan de Reichstag. In dit enorme gebouw kwam het Duitse parlement samen. Heden ten dage is de Reichstag een symbool voor het moderne Berlijn.

Avond
Vanavond dineert u bij Dachgarten restaurant. Het Dachgarten-restaurant is één van de meest gewilde restaurants, met haar fraaie uitzicht over de stad. Het ligt aan de voet van de glazen koepel van de Reichstag.

Daarna kunt u op eigen gelegenheid terug gaan naar het hotel of natuurlijk het nachtleven van Berlijn van dichtbij mee maken.

Dag 3
Na een laatste nacht in Berlijn kan iedereen even uitslapen en gebruik maken van het
ontbijtbuffet. Vervolgens brengt de bus u weer naar het station van Berlijn voor de treinrit terug naar Nederland.

Einde van een heerlijk weekend!

 

Offerte op maat

Natuurlijk is het ook mogelijk om aan de hand van uw eigen ideeën of specifieke wensen een prachtig programma op maat voor u te maken. Tijdens een brainstorm met één van onze enthousiaste medewerkers bespreken wij graag de mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons op!

Details

Prijzen vanaf: € 479,00 p.p. (excl. BTW)
Bij deelname vanaf 20 pers. € 479,00 p.p. excl. BTW
Bij deelname van 10 t/m 19 pers. € 549,00 p.p. excl. BTW

 

Inclusief:
• Reisbegeleiding
• Hotelovernachtingen 4 sterren hotel 
• Transfers
• Tours en activiteiten genoemd in dit programma
• Vermelde lunches en diners 

 

 Exclusief:
• Treinreis*
• Eventueel genoemde presentjes 

* Indien gewenst kunnen wij ook de treinreis of een vlucht voor u opnemen in het arrangement 

BTW informatie

Duur: 3 dagen Kenmerken
Offerte aanvragen

Gerelateerde incentives

Berlijn | Fußball Vanaf € 330,00 p.p. excl. BTW Berlijn | Der Mol! Vanaf € 474,00 p.p. excl. BTW Berlijn - Sehr Trendy! Vanaf € 1200,00 p.p. excl. BTW