Madrid | Cultuur y mas

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen in Madrid. Alleen al het Museo del Prado, het nationale museum, is een bezoek waard. Er hangen 6000 schilderijen – vrijwel allemaal topstukken – van Spaanse schilders als El Greco, Velázquez en Goya. Tevens is werk te zien van Vlaamse en Hollandse meesters; zoals Rubens en Rembrandt. Een ander beroemd museum is het Museo Thyssen-Bornemisza met werken van onder anderen Van Gogh, Picasso en Caravaggio.

Uitgebreide informatie:

Dag 1

Ochtend

In de ochtend vliegt u comfortabel in 2,5 uur van Amsterdam naar de luchthaven van Madrid. Daar staat de hostess voor u klaar, voor een heerlijk weekend Madrid! We rijden eerst naar uw vier sterren hotel waar u zich even kunt opfrissen voor de rest van de dag. In de kamer leggen we een prachtig fotoboek van de stad voor u klaar. De gids staat voor u klaar in de lobby van het hotel, voor een eerste kennismaking met deze overweldigende cultuurstad. U bezoekt het Plaza Mayor; een plein in het hart van Madrid. In de Middeleeuwen was dit plein het toneel van gruwelijke: publieke executes van ongelovigen en misdadigers. Daarnaast vonden er ook feestelijkheden plaats; stierengevechten, riddertoernooien en Koninklijke bruiloften. Verder neemt u een kijkje bij de Faro, het toonbeeld van moderne architectuur. U gaat met een lift naar het uitkijkplatform, waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Op de vloer staat aangegeven waar de belangrijkste attracties van de stad zich bevinden. Op een heldere dag kunt u zelfs de bergtoppen van de Guadarramas zien, bijna 100 kilometer ver! Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan Plaza de la Cibeles niet. Dit is zonder twijfel één van de mooiste pleinen van Madrid. Hier staat de fontein ‘La Cibeles’; een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. Als voetbalclub Real Madrid een belangrijke trofee wint, is dit de plek voor de fans om feest te vieren. Daarnaast komt u langs allerlei andere prachtige bezienswaardigheden en uw Nederlandstalige gids vertelt u er alles over. Na deze interessante middag heeft u even tijd voor uzelf in het hotel om u op te frissen en gereed te maken voor het avondprogramma.

Avond

Voordat we naar de dinerlocatie gaan, zullen we Madrid vanuit een ander oogpunt bekijken; van bovenaf! De Teleférico (kabelbaan) naar Casa de Campo en Parque del Oeste geeft u een prachtig uitzicht over Madrid! Daarna is er gereserveerd bij Kikuyu. Dit restaurant is vernoemd naar de Kikuya-stam in Kenia. De keuken is echter Mediterraans. De specialiteiten van Kikuyu is de eigen gemaakte paella. De gastheer ontvangt u vriendelijk; service is picobello in orde! Daarna gaat u op eigen gelegenheid terug naar het hotel voor uw eerste welverdiende nachtrust in Madrid.

Dag 2

Ochtend

De dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna bent u klaar voor het programma van vandaag!  Vandaag staat in het teken van musea. U begint de dag met een bezoek aan het Museo Nacional de Arte Reina Sofía, vernoemd naar de Spaanse Koningin Sofía. De collectie bevat moderne kunst met werk van Pablo Picasso, Salvador Dalí, Julio González en Antoni Tàpies. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het schilderij Guernica van Picasso. Laat uzelf (met een prachtige lift!) naar de bovenste verdieping brengen en geniet van het mooie uitzicht over Madrid. Hierna bezoekt u het Museo del Prado. Natuurlijk hebben wij voor u de kaarten gereed zodat u niet in de rij hoeft te staan. Het museum heeft een enorme collectie kunst en is daarmee dan ook één van de grootste kunstmusea ter wereld. De gids leidt u  langs de meesterstukken die Europese schilders ons hebben nagelaten. Denk bijvoorbeeld aan Rubens, Jeroen Bosch en Rembrandt. Uiteraard zijn er nog meer bekende schilders te vinden.

Middag

Na deze middag is het tijd voor een ontspannen lunch bij El Olivar. El Olivar is een leuk tapasrestaurantje met een uiterst vriendelijke uitbater midden in de literaire wijk Huertes. Hier wordt de Iberico vers voor u gesneden! Wilt u liever iets anders? Het kan allemaal, de kaart is uitgebreid genoeg. Deze zaak heeft de typerende tegeltjes tegen de muur die u nogal eens tegen zult komen in Madrid. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid Madrid verkennen. Bezoek de prachtige paleizen en kathedralen, de sfeervolle parkjes, gezellige tapasbars of de trendy winkelstraten. (Indien gewenst kunnen we natuurlijk ook een programma voor u samenstellen).

Avond

Dineren en tegelijk genieten van een daverende flamencoshow! Een spetterende show waar u nog lang aan terugdenkt. Tijdens deze show zult u genieten van een luxe driegangendiner. Daarna gaat u op eigen gelegenheid terug naar het hotel voor uw laatste nacht in Madrid. 

Dag 3

Ochtend

Na een laatste nacht in Madrid  kan iedereen nog even uitslapen en gebruik maken van het ontbijtbuffet. Na het uitchecken staan de fietsen al voor u klaar, in het zadel en op pad! Het Atocha Station is een geweldig groot station met in de wachthal een prachtige tropische tuin. Dat hebben we niet in Nederland, dus dit is zeker een bezoekje waard. Het station straalt tevens iets weemoedigs uit; in 2004 is hier de bom ontploft waarbij vele doden zijn gevallen. Er is een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In het park El Retiro is ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis voor elke overledene een speciale boom geplant. Op de fiets gaat u naar het Real Jardin Botanico de Madrid. Koning Ferdinand VI heeft in 1755 al opdracht gegeven om deze tuin aan te laten leggen. Vanaf het begin was de doelstelling er niet alleen planten tentoon te stellen, maar ook onderzoek te doen naar nieuwe soorten en deze te classificeren. Tegenwoordig is de tuin verdeeld in drie gebieden. De belangrijkste gebouwen zijn het Villanueva paviljoen, de Graells serre en de expositie ruimte. Hier ontvlucht u de stad en geniet u van wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Tijdens deze wandeling wordt ook een uitgebreide picknick geserveerd. De perfecte afsluiting van deze cultuur reis naar Madrid! Aansluitend brengt de touringcar u naar de luchthaven waar einde middag uw rechtstreekse vlucht terug naar Nederland vertrekt.

Einde van een heerlijk weekend!

 

Offerte op maat

Natuurlijk is het ook mogelijk om aan de hand van uw eigen ideeën of specifieke wensen een prachtig programma op maat voor u te maken. Tijdens een brainstorm met één van onze enthousiaste medewerkers bespreken wij graag de mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons op!

Details

Prijzen vanaf: € 479,00 p.p. (excl. BTW)
Bij deelname vanaf 20 pers. € 479,00 p.p. excl. BTW
Bij deelname van 10 t/m19 pers. € 529,00 p.p. excl. BTW

 

Inclusief:
• Reisbegeleiding
• Hotelovernachtingen 4 sterren hotel
• Transfers
• Tours en activiteiten genoemd in dit programma
• Vermelde lunches en diners 

 

 Exclusief:
• Vlucht*
• Eventueel genoemde presentjes

* Indien gewenst kunnen wij ook de vlucht voor u opnemen in het arrangement 

BTW informatie

Duur: 3 dagen Kenmerken
Offerte aanvragen

Gerelateerde incentives

Madrid | Quièn es el Topo Vanaf € 442,00 p.p. excl. BTW Madrid - Viva Jack Bauer Vanaf € 656,00 p.p. excl. BTW Madrid | Madrileense Mol Vanaf € 274,00 p.p. excl. BTW