Parijs | Da Vinci Code

Een weekend Parijs in de voetsporen van Robert Langdon, hoofdpersoon uit de Da Vinci Code, is een erg leuke manier om nieuwe hoekjes in de romantische hoofdstad van Frankrijk te ontdekken!

Zo'n bijzondere stad zo dichtbij huis. Parijs is de stad van flaneren over de Boulevards, trendy clubs, prachtige authentieke cafeetjes, de heerlijke Franse keuken, de winkels van ultra hip tot haute couture en natuurlijk de altijd mooie Seine. Als u de stad bezoekt valt u als een blok voor haar charme. Paris, c’est de l’amour pour toujours!

Uitgebreide informatie:

Dag 1

Ochtend
Zowel met de trein als vliegtuig kan je naar Parijs afreizen. Wij raden u de trein aan; vanwege het gemak, de snelheid en de prijs! Vanaf Amsterdam bent u in circa 3 uur en 18 minuten midden in het centrum van Parijs, op het station Gare du Nord. De Thalys richting Parijs vertrekt vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal en wel tot 9 keer per dag.
Bij aankomst staat onze hostess voor u klaar en wordt u per luxe touringcar naar uw hotel gebracht om in te checken en even op te frissen.

Middag
U wordt ontvangen op “Les Bateaux Parisiens”. Tijdens een uitstekende lunch trekt Parijs langzaam aan u voorbij. Een fantastische mogelijkheid om tijdens een rondvaart over de Seine te genieten van een uitstekende lunch. De sfeervolle boot is van binnen geheel van hout.

Klaar voor de Da Vinci code? Samen met uw Nederlandstalige gids gaat u naar het Louvre.
De pyramide van het Louvre is de populaire hoofdingang van het gelijknamige museum en werd in 1989 geopend.
We beginnen bij de Denon vleugel. U bekijkt met eigen ogen de schilderijen gemaakt door de Renaissancemeester Leonardo da Vinci (1452-1519), zoals Johannes de Doper en de Madonna in de grot. Elk schilderij lijkt betoverd met de harmonieuze, in piramidevorm, gearrangeerde figuren.
We passeren de meesterwerken van Raphael en Giuseppe Arcimboldo, u zult zich spoedig in het midden van de grote menigte bevinden om de Mona Lisa te kunnen benaderen. Met alle bewakers en hekken voelt het alsof u een heilige relikwie bezoekt! Dit kleine schilderij was de favoriet van Leonardo, dat eerder toebehoorde aan ontelbare Franse heersers. Zo hing het bij Napeleon aan de slaapkamermuur!

U bent op tijd weer terug in uw hotel om bij te komen van alle indrukken!

Avond
Vanavond gaan we dineren bij Chez Clement. Chez Clement is een kleine keten van 10 zeer bijzonder sfeervolle restaurants in Parijs. De restaurants hebben elk hun eigen karakter dat wordt gekenmerkt door gezelligheid en een buitengewone inrichting; antiek bestek, koperen pannen en ander authentiek keukengerij wat voor een unieke decoratie zorgt. De keuken is uitstekend en betaalbaar. Samenvattend: Chez Clement is een prima adres voor een smakelijk maal in een knusse sfeer!

Na het diner mag u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Dag 2

Ochtend
De dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna staat de gids voor u klaar voor het programma van vandaag!

Gedurende een rondrit volgt u de spannende vluchtroute van Neveu en Langdon. Vanaf de Place du Carrousel, via Rue de Rivoli, langs Hotel Crillon, over de Champs Elysées.
De avenue Gabriel blijkt afgezet, of toch niet? In de verte hoort u sirenes. Met gierende banden langs de Arc de Triomphe, terug naar de Champs Elysées, om uit het centrum te verdwijnen via de boulevard Malesherbe. We gaan rechtdoor en komen bij het Gare du Nord. We gaan richting het noorden, via de Boulevard Barbès. Hier rijdt u de stad uit en komen bij het Bois de Boulogne. Tijdens deze tour raakt u bekend met Parijs, haar geschiedenis en haar monumenten.

Middag
Halverwege de dag stoppen we bij een brasserie voor een lekkere lunch.

Vanmiddag gaan we de beroemde wandeling maken; van de la Ligne Rose naar St. Sulpice.
Dwars door Parijs, op een denkbeeldige lijn van zuid naar noord, liggen 135 bronzen plaatjes. Allemaal met de inscriptie Arago. Ze liggen verzonken in het asfalt, over een afstand van 12 km. Verstopt tussen het plaveisel, in stoepen en onder banken of brievenbussen. Het is een kunstwerk ter ere van de astronoom en staatsman François Arago, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets. Philip Freriks schreef op zijn beurt een prikkelende hommage aan dit project en zijn geliefde Parijs. De bijna geheimzinnige route volgt de zogenaamde nulmeridiaan van Parijs en het leuke, of zelfs verrassende, is dat de tocht langs en door gebouwen voert die de geschiedenis markeren; het Palais du Luxembourg, het Oberservatoire, Louvre, het Palais Royal en de Saint Sulpice!

St-Sulpice: ondanks de aanwezigheid van twee prachtige Delacroix fresco’s ‘Jacob worstelend met de engel’ en ‘Heliodorus verdreven uit de hemel’ is het interieur van St-sulpice vreemd genoeg erg onpersoonlijk. De 18-eeuwse façade is nooit afgemaakt en zijn ongelijke torens voegen een speelse “touch” toe aan een anders sober ontwerp.

Avond
Vanavond dineert u bij Barrio Latino. Voorheen een meubelhal van drie verdiepingen, maar nu het gigantische Barrio Latino van Raymond Visan. Hij is tevens eigenaar is van de populaire Buddha Bar en de Barfly. Sfeervolle verlichting, fluweelrode met okergele banken, stijlvolle bars en zitjes, klassiek grote trappen en kroonluchters aan het plafond en natuurlijk de kenmerkende muziek… een bezoek aan deze restaurant/bar/discotheek is vermaak voor een hele avond tot in de late uurtjes, want na het diner kunt u zich uitleven in de disco in warme en kleurrijke Latijns-Amerikaanse sferen. Op de begane grond heerst een relaxte sfeer, waar men lekker kan loungen onder het genot van een tropische cocktail. Vanaf het restaurant op de eerste etage kijkt men uit over de rest van het indrukwekkende etablissement. De Latijnse keuken is goed en de Zuid-Amerikaanse bediening weet het op een zeer leuke manier te brengen! Wie na de maaltijd onder het genot van Cubaanse klanken nog een partijtje wil biljarten kan zelfs nog een trapje hoger naar de tweede etage.

Op eigen gelegenheid gaat u weer naar het hotel voor uw laatste nacht in deze prachtige stad.

Dag 3

Helaas is de derde dag alweer aangebroken en is het tijd om naar huis te gaan!
Eerst wijken we nog eventjes uit naar een prachtige locatie net buiten Parijs: Versailles. Eén van de meest spectaculaire kastelen van Frankrijk is het "Chateau de Versailles". Dit kasteel werd gebouwd door koning Lodewijk XIV. Een bezoek aan dit kasteel brengt u terug in eeuw van de Verlichting. Tijdens de wandeling door de spiegelzaal en de Koninklijke vertrekken vertelt een gids u alles over de koningen Lodewijk XIV, XV en XVI en niet te vergeten Molière, Colbert, Mozart, Madame de Maintenon, Madame de Pompadour etc... Na het bezoek van het kasteel kunt u genieten van de schitterende tuinen die naast het kasteel zijn aangelegd.

Einde van een heerlijk weekend!

 

Offerte op maat

Natuurlijk is het ook mogelijk om aan de hand van uw eigen ideeën of specifieke wensen een prachtig programma op maat voor u te maken. Tijdens een brainstorm met één van onze enthousiaste medewerkers bespreken wij graag de mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons op!

Details

Prijzen vanaf: € 617,00 p.p. (excl. BTW)
Bij deelname vanaf 20 pers. € 617,00 p.p. excl. BTW
Bij deelname van 10 t/m 19 pers. € 639,00 p.p. excl. BTW

 

Inclusief:
• Reisbegeleiding
• Hotelovernachtingen 4 sterren hotel 
• Transfers
• Tours en activiteiten genoemd in dit programma
• Vermelde lunches en diners 

 

 Exclusief:
• Treinreis*
• Eventueel genoemde presentjes 

* Indien gewenst kunnen wij ook de treinreis of een vlucht voor u opnemen in het arrangement 

BTW informatie

Duur: 3 dagen Kenmerken
Offerte aanvragen

Gerelateerde incentives

Boedapest | Cultuur Snuiven Vanaf € 446,00 p.p. excl. BTW Spanning in Milaan! Vanaf € 685,00 p.p. excl. BTW Parijs - Paris Express! Vanaf € 465,00 p.p. excl. BTW